7°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

24.11.2022 / 12:34 Crna hronika - PU Banja Luka

Lopov u Banjaluci ukrao i svete mošti

Lopov u Banjaluci ukrao i svete mošti
Foto: N1
Policijska uprava Banjaluka izvijestila je o krivičnim djelima počinjenim na području ovog grada tokom jučerašnjeg dana. Među njima je i provala u vjerski objekat, odakle su, između ostalog, ukradene i svete mošti u pozlaćenoj kutiji.

“Na području Policijske uprave Banja Luka, 23.11.2022. godine, evidentirano je devet krivičnih djela, dva narušavanja javnog reda i mira i osamnaest saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila tjelesne povrede”, naveli su.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca i rasvijetljavanja krivičnog djela „Teška krađa“.

“Naime, dana 23.11.2022. godine oko 17,25 časova, nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da je nepoznati izvršilac, istog dana, ispod otirača ulaznih vrata pronašao i uzeo ključ ulaznih vrata prostorija vjerskog objekta, otključao ulazna vrata i ušao u unutrašnjost gdje je pronašao i otuđio dva mobilna telefona, medaljon, svete mošti u pozlaćenoj kutiji i ključeve ulaznih vrata, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu”, saopštilli su iz ove policijske uprave.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo