10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

22.11.2022 / 22:00 Politika - Reakcije

Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila 'izvinjenje' SDA

Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila 'izvinjenje' SDA
Foto: Vijesti.ba

Predsjednica GO Naše stranke i buduća zastupnica u državnom Parlamentu, Sabina Ćudić oglasila se povodom aktuelnih političkih dešavanja.

Ona se osvrnula na izbor delegata za Dom naroda BiH iz manjeg bh. entiteta RS.

- Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu - Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od sedamnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a. Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a, navela je Ćudić i dodala:

- Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo