6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

19.11.2022 / 23:50 Tenis - Nitto ATP Finals

Ruud pomeo Rubleva za finale završnog Mastersa

Ruud pomeo Rubleva za finale završnog Mastersa
Foto: Vijesti.ba
Norveški teniser Casper Ruud drugi je finalista završnog Mastersa u Torinu, pošto je u dva seta savladao Andreyja Rubleva 6:2, 6:4 i zakazao finale protiv Novaka Đokovića.

Novak Đoković protiv mlađe verzije Novaka Đokovića. Tako bi moglo da se okarakteriše finale završnog Mastersa u Torinu. Čovjek koga mnogi smatraju´Novakovim nasljednikom, kada je u pitanju način igre i sposobnost da se prilagodi svakom rivalu Casper Ruud, prosto je zbrisao u polufinalu Andreyja Rubleva.

Bila je to igra mačke i miša. Samo šest prepuštenih gemova pokazali su da Ruud nije slučajno došao ovako daleko u Torinu. A ako je neko i sumnjao poslije dva izborena grand slam finala ove godine da ovaj momak ima kvalitet za ozbiljnu ulogu na Tpuru, sada ne bi trebalo da ima nikakvu sumnju.

Naravno, na putu ka prvoj velikoj tituli u karijeri (prethodnih devet su turniri ATP serije 250) nalazi se najveća moguća prepreka – Novak Đoković. Srpski as slavio je u sva tri međusobna duela, a posljednji put ove godine u finalu Rima. Pride, Norvežanin nije uzeo niti set.

Finalni meč na programu je u 19 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 1.


(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo