6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

15.11.2022 / 19:38 Politika - Osvrt

Ćavarizacija BiH: Herceg-Bosna između programa i proslave

Ćavarizacija BiH: Herceg-Bosna između programa i proslave
Foto: Vijesti.ba

Edin Forto lider Naše stranke danas je obmanuo javnost kako je i po starom Izbornom zakonu HDZ nezaobilazan partner.

No na Fortine obmane smo navikli, baš kao i na stavove. U današnjem istupu za N1, u danu kada se u Mostaru počelo tragati za stotinjak žrtava koje je likvidirao HVO i bacio u masovnu grobnicu, Forto poručuje kako bi bilo "jako dobrodošlo da priznamo patnje svih strana i da se prestanemo slikati sa ratnim zločincima".

A onda je Dragana Čovića obasuo komplimentima nakon kojih je jasno zašto Forto žali za činjenicom da je Boška Ćavar napustila Našu stranku. Naime, ta će politika uskoro postati potpuno javna. Slijedi Ćavarizacija BIH. Što dakako nije, i ne bi trebala biti politika ni SDP-a, a ni NIP-a.

I SNSD bi, Forto otkriva, mogao biti 'nezaobilazan' partner. U vlast ne može samo SDA. Za nju je glasalo 270 hiljada Bošnjaka, a kao što je već rekao Edin Forto: Ne stidim se, nisam Bošnjak.

Osmorka, koju bi Forto da zovemo Trojka plus, danas je objavila da je usaglasila programska načela. Dakako, sakirili su ih od građana. Javnosti nisu dostupno dokumenti. Prvo će ih vidjeti i odobriti HDZ BiH. To bi se trebalo desiti na sutrašnjem sastanku Osmorke i HDZ-a BiH, s obzirom da od prekosutra 'nezaobilazni' partner ide u obilazak Gruda. Godišnjica je osnivanja tzv. Herceg-Bosne, koja ima šta da slavi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo