7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

12.11.2022 / 14:24 Izbori 2022 - Lider SDS-a

Šarović: SDS obavezno treba biti dio državnog nivoa vlasti

Šarović: SDS obavezno treba biti dio državnog nivoa vlasti
Foto: Agencije
Glavni odbor SDS-a na sjednici u Bijeljini danas analiza izborni rezultat stranke na opštim izborima za koji je lider SDS-a u ostavci Mirko Šarović rekao da je loš.

- Ovo je uobičajeno zasjedanje Glavnog odbora nakon proglašenja rezultata opštih izbora i trenutak kada treba da razmatramo informaciju o izbornom rezultatu koji nije sjajan, što smo ranije rekli, i da vidimo kojim ćemo putem da krenemo dalje - rekao je Šarović novinarima uoči sjednice.

On je istakao da očekuje ozbiljnu raspravu o tome, dok je za razmatranje ostavki rukovodstva stranke rekao da će se vidjeti da li će to biti na dnevnom redu.

- To je čin našeg odnosa spram uopšte izbornog rezultata koji je loš - dodao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li pregovara o vlasti na nivou BiH, Šarović je rekao da je SDS-u i cijeloj opoziciji stalo da o tome zauzme jasan stav i vjeruje da će ga dati već danas.

- Moj lični stav je da obavezno treba da budemo dio državnog nivoa /vlasti/, ali ne znam da li ću za taj stav da dobijem podršku - naveo je Šarović.

Druga tema današnje sjednice Glavnog odbora SDS-a je raspisivanje unutarstranačkih izbora.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je da sjednici prisustvuju i novoizabrani poslanici i načelnici opština i gradova iz SDS koji nisu članovi ovog tijela.

Sjednica se održava u Sokolskom domu u Bijeljini, a izjave za novinare najavljene su po njenom okončanju.

(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo