0°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C

11.11.2022 / 13:21 Izbori 2022 - Mostar

Čović i Aggeler: Hitno formiranje vlasti na svim nivoima

Čović i Aggeler: Hitno formiranje vlasti na svim nivoima
Foto: FENA
Tokom razgovora Čović je naglasio da je hitno formiranje vlasti na svim nivoima u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, te dodao kako se očekuje odlučan napredak BiH prema sticanju kandidatskog statusa za članstvo u Evropsku uniju.

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler razgovarao je u Mostaru s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem o političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima, kao i o potrebi što brže uspostave vlasti u BiH nakon nedavno održanih Općih izbora.

Također je istaknuo i kako postizborna konsolidacija i uspostava vlasti na svim nivoima mora biti dinamična kako bi se uspostavio kvalitetan razvojni okvir i program za naredne četiri godine.

Sva otvorena politička pitanja koja onemogućavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine moraju biti među ključnim prioritetima budućih partnera na svim nivoima, kao što je istaknuto iz institucija Evropske unije, rečeno je tokom susreta.

Na sastanku se razgovaralo i o sigurnosnim i drugim izazovima, te jačanju vladavine prava i demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo