9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

09.11.2022 / 23:24 SHOW - O traču koji ju je pratio godinama

Jennifer Aniston nikad iskrenija: ‘Željela sam dijete, ali...‘

Jennifer Aniston nikad iskrenija: ‘Željela sam dijete, ali...‘
Foto: Allure

Omiljena američka glumica Jennifer Aniston (53) napokon je progovorila o najbolnijoj temi koja ju je pratila zadnjih barem 17 godina.

Kada je objavljeno da se ona i Brad Pitt razvode, krenula su nagađanja da ju je slavni glumac ostavio jer nije željela imati djecu.

Naime, godinama je neuspješno pokušavala začeti, a stalni tračevi i napisi o njihovoj vezi samo su dolijevali sol na ranu.

- Pokušavala sam zanijeti, bilo je to izazovan put za mene. Prolazila sam kroz teške trenutke, umjetne oplodnje, pila sam kineske čajeve, sve sam pokušavala, otvoreno je prvi put Jennifer progovorila o bolnoj teni u intervjuu za časopis Allure.

Zvijezda serije ‘Prijatelji‘ i mnogih filmskih hitova iskreno je izjavila da žali što joj niko nije rekao da bi trebala zamrzuti jajne stanice.

- Nisam uopće razmišljala o tome i sad je kasno. Prošao voz, rekla je.

Također je priznala da je bila previše fokusirana na svoju karijeru da bi razmišljala o budućnosti i činjenici da će možda željeti veliku porodicu.

- Bilo mi je stalo do kraijere. Bože sačuvaj da je žena uspješna i nema djecu. A te priče da me je muž napustio, da smo okončali naš brak jer mu nisam htjela roditi dijete... Totalna laž!, rekla je.

Ističe da se pomirila s činjenicom da neće imati djecu rekavši da čak osjeća neko olakšanje jer ta mogućnost više ne lebdi iznad nje kao jedno beskrajno ‘možda‘.

Osnivačica kozmetičkog brenda za njegu kose LolaVie više ne mari što ljudi misle ili govore o njoj, djelomice zahvaljujući torturi koju je prošla u kasnim 30-tim te 40-tim godinama.

- U to vrijeme sam prošla kroz stvarno teška sr***. Da nije bilo toga, ne bih postala osoba kakva sam trebala biti.

Nagovijestila je da planira napisati knjigu o borbi koju je vodila s neplodnošću, koju je skrivala od cijelog svijeta kako bi zaštitila sebe, prenosi Jutarnji.

- Toliko godina sam čuvala svoju priču o IVF-u. Toliko sam zaštitnički nastrojena prema tome jer osjećam da ima tako malo stvari koje mogu zadržati za sebe. Svijet stvara narative koji nisu istiniti, ali sad osjećam da mogu reći istinu. Osjećam se kao da izlazim iz hibernacije, nemam što skrivati, zaključuje.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo