11°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 13°C

09.11.2022 / 20:11 Regija - Podgorica

DF: Đukanović nedolaskom na sastanak pokazao da nije za rješavanje krize

DF: Đukanović nedolaskom na sastanak pokazao da nije za rješavanje krize
Foto: FENA

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, nedolaskom na sastanak koji je organizirala predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, odbio je politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize, poručili su iz Demokratskog fronta, nakon što su napustili sastanak u Skupštini.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, poručili su u srijedu da se više neće odazivati pozivima na dijalog lidera parlamentarnih partija i da je cilj predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da do dijaloga i dogovora o rješavanju duboke političke krize ne dođe.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je u srijedu organizirala sastanak o rješavanju političke i institucionalne krize u formatu lidera stranaka, koji su zbog nedolaska Đukanovića, osim DF-a napustili Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora) i Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), prenose vijesti.me

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, kazao je da je Đukanović danas "odbio dijalog i poslao jasnu poruku - da nije zainteresiran za rješavanje političke krize".

Dodao je da u DF-u mogu da konstatiraju da je opozicija odbila politički dijalog i da ima neke druge planove i procjene.

Jedan od lidera DF -a Milan Knežević, naveo je da je javnost imala priliku da se uvjeri da je DPS s partnerima "skliznuo u ekstremizam i radikalizam".

"Ovo danas je samo nastavak sinoćnjeg protesta s kog se prijetilo srpskom narodu istjerivanjem, gdje su se čule ksenofobne poruke... Ovo je i poruka našim europskim partnerima koji su nas pozivali na razgovor. Đukanović je demonstrirao da ne želi razgovor i konsenzus. Mi u DF-u smo završili s bilo kakvom inicijativom koja će biti široko upućena, jer je očigledno da je DPS odabrao vaninstitucionalno djelovanje", kazao je Knežević.

Dodao je da u DF-u ostaju privrženi potpisu 41 zastupnika stare/nove skupštinske većine "o činjenici da je neophodno da Miodrag Lekić dobije mandat za sastav Vlade".

"Ostajemo dosljedni glasanju Zakonu o predsjedniku, jer samo tako možemo zaštititi Ustav i zakone", naveo je.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo