08.11.2022 / 12:58 Izbori 2022 - Mostar

Čović s Trojkom: Čini mi se da smo se složili oko koncepta

Čović s Trojkom: Čini mi se da smo se složili oko koncepta
Foto: Vijesti.ba
U Mostaru su održani razgovori o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH između predsjednika HDZ-a stranke Dragana Čovića i stranaka tzv. 'osmorke', ispred koje su prisustvovali Nermin Nikšić , Edin Forto i Elmedin Konaković.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović novinarima je kazao kako mu se čini „da današnja analiza rezultata izbora govori da se može naći kvalitetna većina kada je u pitanju i entitet, i BiH”.

Čović je ustvrdio kako je programska osnova ključ svega, a ona će se temeljiti na tri cjeline: euroatlantske integracije, vladavina prava i socioekonomske teme.

Istaknuo je kako se u ovom trenutku razgovara isključivo o programskoj osnovi i koalicijskim kapacitetima zainteresiranih strana, dok podjela resora i kadroviranje nije na stolu.

- Želimo da kada Vijeće ministara BiH predloži neko zakonsko rješenje da znamo da postoji koalicijski kapacitet koji će usvojiti to rješenje. Na žalost, to zadnje četiri godine nismo imali. Ako želimo praviti vlast onda to moramo imati i moramo znati da smo partneri, a ne da idemo glasovati od točke do točke dnevnog reda ili od sjednice do sjednice parlamenta - ustvrdio je Čović.

Dodao je kako se razgovori o mogućoj suradnji nastavljaju, pa je tako za ponedjeljak zakazan sastanak s predstavnicima SNDS-a.

Na novinarsko pitanje je li razgovarao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, Čović je odgovorio da nije te je dodao kako je bilo kontakata na nižim razinama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo