12°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

29.10.2022 / 21:27 Fudbal - Serija A

Mladići guraju Staru Damu: Fagioli za tri boda iz Leccea

Mladići guraju Staru Damu: Fagioli za tri boda iz Leccea
Foto: Agencije

Ponovo se mučio Juventus, ali uspio je da ostvari pobjedu u 12. kolu Serije A. U Lecceu slavio je minimalnim rezultatom.

Doduše, ako se gledaju samo suvi rezultati, Juventus je vezao treću pobjedu u Seriji A, tako da se može sa te strane govoriti da je kriza prošlost. Međutim, druga strana medalje je da se ekipa Massimilliana Allegrija muči grčevito sa ekipama iz donjeg doma i još je rano govoriti da je Stara dama u očekivanom modu.

Nastavio je iskusni trener, kome visi konstantno prijetnja otkazom, da forsira mlade igrače. Politika koju gura već par kola. Pored nešto starijeg Gattija (24 godine) mjesto u prvoj postavi našli su 19-godišnjaci Miretti i Soule.

Ipak, junak je bio jedan 21-godišnjak. Nicolo Fagioli ušao je na poluvremenu umjesto Westona McKennieja i postigao jedini gol u 73. minutu. A asistent je bio još jedan 19-godišnjak. Englez Samuel Iling, koji je samo minut ranije ušao u igru umjesto Filipa Kostića.

To je jedina pozitivna stvar ove pobjede, što je izvojevana sa četvoricom igrača ispod 25 godina u tom trenutku na terenu, a ukupno su njih petorica učestvovala u ovoj pobjedi.

(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo