6°C
Mostar 10°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

07.10.2022 / 20:42 Ostali sportovi - Berlin

Iron Puki i Roman Golovaščenko uspješno prošli vaganje uoči borbe za prvaka Evrope

Iron Puki i Roman Golovaščenko uspješno prošli vaganje uoči borbe za prvaka Evrope
Foto: FENA

Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, sutra će se boriti za titulu prvaka Evrope u elitnoj svjetskoj diviziji WBA, a danas je u Berlinu održano i službeno vaganje uoči meča.

Puki je još jednom pokazao zavidnu formu, a na vaganju je imao tri kilograma više od svog sutrašnjeg protivnika Romana Golovaščenka.

Edin je imao 89,5, a ukrajinski bokser 86,3 kilograma pa su obojica prošli vagu za kruzer kategoriju.

Puki je još jučer na konferenciji za medije izjavio da je Golovaščenko najbolji protivnik protiv kojeg će boksati u svojoj karijeri, ali da je vrijedno radio od maja ove godine i da se osjeća spremnim za novi izazov.

- Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj dosadašnjoj karijeri iz razloga što ponovo boksam za evropsku titulu u jednoj od najjačih organizacija u profesionalnom boksu - WBA. Pored toga, imam najboljeg protivnika do sada, čovjeka koji je dva puta boksao za svjetskog prvaka i znam da neću imati nimalo lagan zadatak, ali sam naporno radio i od maja mjeseca do današnjeg dana sam proveo u kampu i trenažnom procesu. Nadam se da će sve to rezultirati uspjehom i da ću prvi put u historiji BiH osvojiti WBA titulu", - rekao je Puki.

Borba između Pukija i Golovaščenka na programu je sutra u Berlinu s početkom oko 22.00 sata. Direktan prijenos meča je osiguran na kanalu FACE TV.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo