10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

07.10.2022 / 16:08 Tenis - Srpski teniser

Đoković dominantno do polufinala!

Đoković dominantno do polufinala!
Foto: Reuters
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz serije 500 u Astani, pošto je pobijedio Karena Khachanova sa 6:4, 6:3.

Novak će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Daniila Medvedeva i Roberto Bautiste Aguta.

U drugom polufinalu igraju Stefanos Tsitsipas i Andrej Rubljov.

Odlično je Đoković počeo meč i već u drugom gemu je napravio brejk. Tada je vratio sve osim jednog servisa Khachanova – Rus je prvu brejk loptu spasio snažnim forhendom, potom je Novak odigrao sjajnu forhend dijagonalu pod oštrim uglom za novu brejk loptu, i u idućem poenu je dočekao grešku rivala. U gemu prije i poslije toga, na svoj servis nije izgubio ni poen – 3:0 za deset minuta.

Činilo se da sve ide na Novakovu vodenicu, ali Rus prvo uzima gem na svoj servis – na veliku radost publike – da bi potom i vratio brejk. Tri Novakove greške za 15-40, prvu brejk loptu je Đoković spasio dobrim servisom, na drugoj je imao inicijativu i napao, ali je kiksnuo na ne toliko teškom voleju (3:2).

Novak je konstantno prijetio u gemovima Khachanovu, koji jeste doduše podigao nivo igre, ali je Đoković i naredna dva gema na svoj servis dobio bez izgubljenog poena. Konačno, na 5:4 je Novak u dugoj razmjeni dočekao grešku Khachanova za brejk i set loptu, a u narednom poenu uslijedila je sjajna defanziva i na kraju pasing – 6:4.

Propustio je Novak brejk loptu u drugom gemu drugog seta, ali je zato u četvrtom došao do nove šanse. Na 30-30 je vratio servis od 221 km/h i dočekao grešku Khachanova, da bi na brejk lopti skinuo dvije linije – prvo bekhendom, a onda i forhend paralelom za viner i 4:1.

(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo