10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

07.10.2022 / 13:51 Tenis - Kanadski teniser

Shapovalov zaustavio Ćorića

Shapovalov zaustavio Ćorića
Foto: Reuters
Borna Ćorić (ATP - 28.) nije se uspio izboriti za mjesto u polufinalu ATP 500 turnira u Tokiju, gdje je hrvatskog tenisera svladao Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 22.) sa 6-4, 6-3 za 77 minuta.

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Shapovalova, u kojem je ljevoruki 23-godišnji kanadski teniser došao do prve pobjede i to na uvjerljiv način.

 Shapovalov je do prvog 'breaka' u meču nizom od sjajna tri poena, kad je dvaput bekendom prošao Ćorića koji je izašao na mrežu te pogodio neobranjiv retern za vodstvo od 4-2. Hrvatski teniser je uspio u devetom gemu nadoknaditi propušteno, ali je već u sljedećem po drugi put izgubio servis, a time i prvi set.

 

U drugom setu je Shapovalov bio još uvjerljiviji na svom početnom udarcu. Izgubio je svega tri poena servirajući pa mu je 'break' za 3-1 bio dovoljan za brzu pobjedu.

Shapovalov će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza koji u petak nije morao na teren jer mu je Australac Nick Kyrgios predao meč bez borbe, zbog ozljede koljena.

U drugom polufinalu će se sastati Amerikanac Frances Tiafoe i Korejac Kwon Soonwoo. Tiafoe je sa 6-0, 6-4 bio bolji od Srbina Miomira Kecmanovića, dok je Kwon sa 6-3, 6-0 nadigrao Pedra Martineza.

 

ATP Tokio - četvrtfinale

Kwon Soonwoo (J. KOR) - Pedro Martínez (ŠPA) 6-3, 6-0

Frances Tiafoe (SAD/4) - Miomir Kecmanović (SRB) 6-0, 6-4

Taylor Fritz (SAD/3) - Nick Kyrgios (AUS/5) predaja bez borbe

Denis Shapovalov (KAN/7) - BORNA ĆORIĆ (HRV/9) 6-4, 6-3

(Vijesti.ba / HRT)

Izdvajamo