4°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

07.10.2022 / 13:37 Crna hronika - Tužilaštvo TK

Određen pritvor za 13 osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

Određen pritvor za 13 osoba zbog proizvodnje i prodaje droge
Foto: Agencije

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona odredio je jednomjesečni pritvor za 13 osoba koji su bili dio grupe koju je organizirao Armin Šabanović iz Živinica, a osumnjičeni su da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pritvor je predložen 13 osoba, a za jednom se još traga. Svi su osumnjičeni da su u grupi koju je organizirao Armin Šabanović u periodu od augusta 2018. do oktobra 2022. godine na području Tuzlanskog kantona i šire, sa različitim ulogama i zadacima u grupi koje je organizirao Šabanović, nabavljali, pakovali, distribuirali i prodavali opojne droga amfetamin (speed) , marihuana i kokain većem broju osoba.

Naredbom o provođenju istrage im se na teret stavlja više od 20 pojedinačnih radnji nabavljanja i prodaje narkotičkih sredstava, a istraga se nastavlja i u narednom periodu.

Podsjećamo, 5. oktobra ove godine su obavljeni pretresi na više lokacija na području Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Banovića. Tokom pretresa objekata i lica i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva koja će biti vještačena. Oduzet je određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i municija kao i drugi predmeti koji će biti dokazni materijali.

Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva provedena u saradnji sa istražiteljima SIPA-e BiH i MUP-a TK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo