7°C
Mostar 11°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

04.10.2022 / 15:28 BiH - Daniel Hunn

Švicarski veleposlanik u Mostaru, razgovarano o saradnji

Švicarski veleposlanik u Mostaru, razgovarano o saradnji
Foto: FENA
Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina primila je u utorak u Gradskoj upravi veleposlanika Švicarske u BiH Daniela Hunna i predstavnike kantona Graubünden. Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima turističke i gospodarske suradnje, te su razmjenjena iskustava iz turizma koji kantonu Graubünden donosi jednu trećinu ukupnih prihoda.

Predstavnici Grada Mostara upoznali su goste s aktualnim stanjem turizma u Mostaru, ali i naporima svih službi kako bi se maksimalno iskoristili turistički potencijali. Naglašene su sve prednosti Mostara kao jednog od najljepših gradova u BiH, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Jedan od projekata koji je u tijeku je mapiranje i kategorizacija svih turističkih sadržaja Mostara i okolice, kako bi se osmislili atraktivni turistički paketi koji bi privukli što veći broj turista i produžili njihov boravak. Ovaj projekt radi se u suradnji s predstavnicima USAID turizam.

Također je navedeno kako Mostar u 2022. godini ostvaruje zavidne turističke rezultate koji su blizu brojki koje su ostvarene u rekordnoj 2019. godini.

Nakon razgovara s predstavnicima Grada Mostara veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn i predstavnici kantona Graubünden imali su turistički obilazak Mostara kako bi se uvjerili u ljepote Grada na Neretvi.

Današnjem sastanku uz glavnu savjetnica Grada Komadinu nazočni su bili i i načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja, šefica Službe za gospodarstvo Ivana Marić, stručna suradnica za turizam Ivana Avmedovski i stručna savjetnica za međunarodne odnose Sanela Demirović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo