3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

04.10.2022 / 14:51 Fudbal - BiH Premijer liga

Barbarić pred hercegovački derbi: Nema sumnje kako će obje momčadi dati maksimum za tri boda

Barbarić pred hercegovački derbi: Nema sumnje kako će obje momčadi dati maksimum za tri boda
Foto: FENA
U zaostaloj utakmici Premijer lige BiH u srijedu, 5. oktobra na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom u 18:45 sati snage će odmjeriti HŠK Zrinjski Mostar i NK Široki Brijeg.

U pitanju je 70. hercegovački derbi dviju momčadi koje su konstantno u vrhu bh. nogometa.

- Utakmice dvaju klubova uvijek bude posebno zanimanje. Istina, za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i posljednjih godina dominira bh. nogometom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redoviti sudionik europskih natjecanja i trenutno vodeća momčad u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu - izjavio je šef stručnog stožera Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Trener Širokobriježana je istaknuo da će svaka momčad dati maksimum za pobjedu u hercegovačkom derbiju.

- Svaka momčad ima svoj moment ili situaciju koju može okrenuti na svoju stranu. Nema sumnje kako će obje momčadi dati maksimum za tri boda. Očekujem pravi derbi u sjajnom navijačkom ozračju – rekao je Barbarić.

Na gostovanju u Mostaru trener Širokobriježana neće moći računati na ozlijeđenog Branimira Barišića i suspendiranog Morisa Valinčića, ali u kadar se vraća oporavljeni brazilski branič Bruno Oliveira.

Glavni sudac u 70. velikom hercegovačkom derbiju bit će Admir Šehović iz Sarajeva umjesto ranije potvrđenog Irfana Peljte, koji ima europski sudački nastup.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo