8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

04.10.2022 / 09:02 BiH - BIHAMK

Radovi na putu Žitomislići - Počitelj, obustave do 3. decembra

Radovi na putu Žitomislići - Počitelj, obustave do 3. decembra
Ilustracija

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svakog dana (osim nedjelje i praznika) od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati (do 03.12.) dolazi do obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole se vozači da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08:30 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo