10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

03.10.2022 / 16:04 Fudbal - Trenutni član Malmoa

Hadžikadunić otvoreno: U utakmici Rusija – BiH ne želim sudjelovati

Hadžikadunić otvoreno: U utakmici Rusija – BiH ne želim sudjelovati
Foto: Nogometni savez Bosne i Hercegovine
Ako je ikada i bilo dileme da li će Dennis Hadžikadunić, trenutno član Rostova na posudbi u Malmou, igrati utakmicu Rusije i Bosne i Hercegovine, sada je fudbaler potpuno jasno dao do znanja da to neće biti slučaj.

Iako ima ugovor sa ruskim klubom, igrač je izjavio za expressen.se da prijateljski meč sa Rusima ne želi i neće igrati.

“To je utakmica u kojoj ne želim sudjelovati. Situacija nije dobra zbog rata i takvih stvari. Da je rat u Švedskoj, ne bih želio biti ni ovdje, to je prirodna stvar. Ne želim se vraćati tamo. Nismo još dobili nikakve informacije o odigravanju utakmice. To je između dva Saveza, igrači ne znaju ništa, možda zvuči čudno, ali tako je”, rekao je stopper reprezentacije Bosne i Hercegovine, te dodao:

“Razgovaraću sa čelnicima Saveza ili sa selektorom, ali kakogod, ja ne želim igrati utakmicu protiv Rusije, vidjećemo kakva će njihova reakcija biti nakon toga, no sigurno ja ne idem tamo”.

Naš defanzivac je rekao kako se u Rusiju ne vraća ni kako bi igrao sa klubom sa kojim trenutno ima ugovor.

“Kako sada stvari stoje, definitivno se ne želim tamo vraćati. To mi moj instinkt govori. Ne želim se vratiti u Rusiju zbog rata. Nemam nikakav kontant sa bivšim saigračima i ne interesuje me da vam pravo kažem. Fokusiran sam samo na Malmo i reprezentaciju BiH”, zaključio je Dennis Hadžikadunić.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo