10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

03.10.2022 / 12:33 Fudbal - Treće kolo

Sutra nastavak Lige šampiona, nekoliko derbija

Sutra nastavak Lige šampiona, nekoliko derbija
Foto: Twitter
Utakmicama trećeg kola u utorak i u srijedu biće nastavljena fudbalska Liga šampiona.

Sutra će biti odigrani mečevi u grupama A, B, C i D.

Oba meča grupe A biće odigrana od 21 sat. Liverpool će dočekati Rangers, dok će Ajax u Amsterdamu igrati sa Napolijem. Tabela grupe A: Napoli 6, Liverpool 3, Ajax 3, Rangers 0.

Porto će u grupi B od 21 čas igrati na svom terenu sa Leverkuzenom, dok će se u isto vrijeme sastati Club Brugge i Atletico. Tabela grupe B: Club Brugge 6, Leverkuzen 3, Atletico 3, Porto 0.

Bayern će se od 18.45 časova u grupi C na svom terenu sastati sa Viktorijom Plzen, dok će derbi biti duel između Intera i Barcelone, koji će biti odigran od 21 sat u Milanu. Tabela grupe C: Bayern 6, Barcelona 3, Inter 3, Plzen 0.

Olimpique u Marseilleu će dočekati Sporting od 18.45 u grupi D, dok će od 21 čas Eintracht u Frankfurtu igrati sa Tottenhemom. Tabela grupe D: Sporting 6, Tottenhem 3, Frankfurt 3, Olimpique 0.

Mečevi trećeg kola u grupama E, F, G i H Lige šampiona biće odigrani u srijedu, petog oktobra.

Salzburg će u Austriji od 18.45 sati dočekati zagrebački Dinamo u trećem kolu grupe E, dok će u Londonu od 21 čas igrati Chelsea i Milan. Tabela grupe E: Milan 4, Dinamo (Z) 3, Salzburg 2, Chelsea 1.

Leipzig će se sastati sa Celtikom od 18.45 sati u okviru grupe F, dok će Real u Madridu od 21 čas igrati sa Shaktarom. Tabela grupe F: Real 6, Shaktar 4, Celtik 1, Leipzig 0.

Oba meča u grupi G će biti odigrana od 21 sat. Manchester City je na svom terenu domaćin Copenhagenu, dok će Sevilla dočekati Borussiju iz Dortmunda. Tabela grupe G: Manchester City 6, Dortmund 3, Kopenhagen 1, Sevilla 1.

Derbi grupe H biće odigran u Lisabonu od 21 sat, a sastaće se dvije neporažene ekipe, Benfica i Paris Saint-Germain. U isto vrijeme u Torinu će igrati Juventus i Benfcika, a ova dva kluba će pokušati da dođu do prvih bodova ove sezone u Ligi šampiona.

Tabela grupe H: PSG 6, Benfica 6, Juventus 0, Maccabi 0.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo