7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

30.09.2022 / 12:21 BiH - 30.godišnjica 2.korpusa ARBiH

Terzo: Da se nikada ne zaboravi čudo bosanskog otpora

Terzo: Da se nikada ne zaboravi čudo bosanskog otpora
Foto: FENA

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovao je Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH. 

Akademija je upriličena u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida i Vlade Tuzlanskog kantona.

U obraćanju prisutnima, Terzo je ukazao na značaj obilježavanja historijski važnih datuma.

- Ovo je dan u kojem svi do jednog moramo biti u Tuzli. Svojim dolaskom na poseban način i s ponosom svjedočimo svoj patriotizam, svoju ljubav prema domovini i potvrđujemo da smo zahvalni onima koji su žrtvovali svoje živote da bi smo mi danas živjeli - kazao je Terzo.

Čestitajući svim patriotima jubilarnu, 30. godišnjicu formiranja 2. Korupusa Armije RBiH, Terzo je ukazao na važnost ovakvih manifestacija, kojima se i kod budućih naraštaja doprinosi jačanju kulture sjećanja da se nikad ne zaboravi čudo bosanskog otpora.

- Da se nikada ne zaboravi časna, dostojanstvena i hrabra borba našeg naroda i boraca Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, a posebno da se nikada ne zaboravi čudo otpora i odbrane 2. korpusa. Zato je ovo skup na kojem se trebamo pogledati u oči i znati da moramo sami voditi računa o sebi i svojoj domovini, znati da to niko drugi neće činiti umjesto nas - poručio je Terzo.

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, ujedno je jučer položio i cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji, svim borcima Armije RBiH i pripadnicima MUP-a, koji su dali svoje živote u odbrani domovine, te žrtvama stradalim na Kapiji 25. maja 1995. godine, kao i na Partizanskom spomen groblju, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo