8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

29.09.2022 / 20:37 Izbori 2022 - Skup na Ilidži

Izetbegović: Državi i građanima je potrebna velika pobjeda SDA

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Ilidža održan je predizborni skup na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je pozvao prisutne da iskoriste preostalih nekoliko dana kampanje, te da ulože dodatni napor i animiraju sve neodlučne glasače da svoje povjerenje daju SDA.

Preporučio je da postave pitanje da li su zadovoljni radom aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo.

- Pitajte ih znaju li koliko su nas zadužili, kako je potrošen taj novac i kojim firmama su ustupani poslovi. Pitajte ih jesu li zadovoljni načinom zapošljavanja u Kantonu Sarajevo i je li to borba protiv nepotizma i stranačkog zapošljavanja koju su obećavali – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na ulogu SDA u postratnoj obnovi Sarajeva, te na sve ostale pozitivne procese koje je Stranka vodila u proteklim decenijama.

- Naredni izbori su najvažniji u postdejtonskom periodu. Nalazimo se na historijskoj raskrsnici i potrebna nam je velika pobjeda SDA. Ta pobjeda nije potrebna nama kao Stranci ili pojedincima već Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima – kazao je Izetbegović.

Na skupu su predstavljeni kandidati SDA sa prostora Kantona Sarajevo za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo