8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

29.09.2022 / 14:03 Fudbal - Premijer liga BiH

Posušje s novim trenerom ide u goste Veležu

Posušje s novim trenerom ide u goste Veležu
Foto: FENA
Nogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine nastavlja se ovoga vikenda, a prvi će na teren već u petak Velež i Posušje.

Posušje će na utakmici u Gabeli po prvi putu u ulozi glavnog trenera voditi Goran Granić.

- Javnost je već upoznata s činjenicom da je Ferdo Milin razriješen dužnosti šefa stručnog stožera jednoglasnom odlukom Upravnog odbora, a na njegovo mjesto je kao vršitelj dužnosti imenovan dosadašnji pomoćnik Goran Granić - kazao je na konferenciji za novinare sportski direktor HŠK Posušje Slavko Brekalo.

Dodao je kako su glavni razlozi smjene slabi rezultati ostvareni u prvih 11 kolo.

- S 11 osvojenih bodova u 11 kola nismo zadovoljni. Svakako da je na tu odluku utjecala sinergija navijača, stručnog stožera i uprave kluba. Želimo našem trenutnom šefu stručnog stožera puno sreće i uspjeha u njegovom radu s momčadi - kazao je Brekalo.

Granić je zahvalio na ukazanom povjerenju, dodavši kako će mu prvi zadatak biti psihološki osnažiti momčad.

- Cilj nam je izgradnja zajedništva na terenu, zajedništva nogometaša, stručnog stožera i navijača zbog kojih se nogomet igra, a često se kod nogometaša i klubova zaboravlja ova činjenica. Ponekad se dogodi da igrači misle da se nogomet igra samo zbog njih i njihove slave, a zapravo smo svi mi ovdje zbog navijača - kazao je Granić.

On je dodao kako Posušje raspolaže dobrim igračkim kadrom koji se ravnopravno može nositi s većinom protivnika u Premijer ligi BiH.

- Važan segment na kome trebamo poraditi je samopouzdanje igrača. Mislim da imamo kvalitetne igrače koji ne igraju na razini svoje kvalitete. Trebamo poraditi na racionalizaciji igre, pojedinačne i momčadske, a mislim da je momčad dobro spremna i da igrači imaju kvalitetnu razinu trke, ali rezultat toga je morao biti korisniji – kazao je Granić.

Utakmica između Veleža i Posušja se igra u petak s početkom u 15 sati na stadionu u Gabeli.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo