11°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

26.09.2022 / 23:09 Fudbal - Selektor "Zmajeva"

Petev: Razočaran sam rezultatom, nedostajalo je kvaliteta

Petev: Razočaran sam rezultatom, nedostajalo je kvaliteta
Foto: Agencije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem kolu UEFA-ine Lige nacija od selekcije Rumunije rezultatom 4:1.

Selektor Ivaylo Petev se osvrnuo na sam meč.

“S obzirom na izboreni plasman kolo prije kraja, dali smo priliku mnogo novih igrača. Što se tiče utakmice primili smo prejeftino tri gola. To ne smijemo dozvoliti. Dali smo lopte u noge protivnicima i otvorili smo im šanse i primili četiri gola na taj način. Previsok mi je rezultat, mislim da naš golman do 83. minute nije uhvatio loptu u ruke. Razočaran sam rezultatom, ali ne mogu reći da nisu htjeli, borili se i trčali. Nedostajalo je kvaliteta u dodavanju lopte, par individualnih grešaka i to je tako”, rekao je Petev.

Vratili se u formaciju sa 3 defanzivca u kojoj smo igrali nešto ranije.

“Probali smo na taj način i mislim da Rumunija u prvom poluvremenu nije imala 3 kornera. Ipak, Kova se povrijedio i vratili smo četiri igrača u zadnjoj liniji kako bi dali priliku Duljeviću. Opet kažem prejeftino smo primili golove”, rekao je Petev.

Šerbečić i Šarić su debitovali za nacionalni tim, a osvrnuo se i na njihove mečeve bugarski stručnjak.

“Nije lako debitovati za reprezentaciju. Trudili su se i dali sve od sebe i zadovoljan sam”, ističe Petev.

Prvi put u napadu su zajedno igrali Smail Prevljak i Ermedin Demirović, osvrnuo se i na njihovu partije.

“Što se tiče trke i borbe jesam zadovoljan, ali tu je bilo par situacija koje smo bolje mogli riješiti. Ipak, opet kažem čestitam Rumunima na pobjedi, a mi idemo dalje”, zaključio je selektor Petev

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo