-6°C
Mostar -1°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -3°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

26.09.2022 / 15:56 BiH - Banja Luka

Dodik o hapšenju Novitovića: Potpuno nepotrebno

Dodik o hapšenju Novitovića: Potpuno nepotrebno
Foto: Arhiv
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je ispitivanje vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića u Banjaluci potpuno nepotrebno i da je to miješanje u izborni proces.

"Ono što znam je da se nešto pripisuje u vezi sa zapošljavanjem bivšeg direktora Zavoda za zdravstveno osiguranja. To je nešto što je u sferi ličnog obračuna tužioca i njihove prepotencije u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, prenosi Srna.

Dodik smatra da ovo pogotovo nije trebalo da se učini u vremenu pred izbore, da je isključivo motivisano s ciljem da napravi pometnju među ljudima, napomenuvši da Novitović nije neko ko nije dostupan.

"Očigledno da to što oni inkriminišu Novitovića ne može logički biti održano na neki drugi način", rekao je Dodik. Ali, dodao je, oni su odlučili da se ovako direktno umiješaju u izborni proces.

Iz Republičkog javnog tužilaštva rečeno je ranije Srni da je u prostorijama ovog tužilaštva u toku ispitivanje Novitovića u svojstvu osumnjičenog, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa njegovim ovlaštenjima kao direktora Republičke uprave civilne zaštite.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo