5°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

25.09.2022 / 21:14 Tenis - Srbijanski teniser

Đoković govorio o kraju karijere

Đoković govorio o kraju karijere
Foto: Vijesti.ba

Srbijanski teniser Novak Đoković kaže da je pokušao na najbolji način da prihvati nemogućnost da nastupi na američkoj turneji, uključujući i US open, zbog toga što nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulazak u SAD.

“Čovjek sam koji snažno vjeruje da se sve dešava s razlogom. Na nama je da li ćemo da gledamo čašu kao polupunu ili polupraznu, a ja se trudim da budem pozitivan u životu. Kad već nisam mogao da idem u SAD, trudio sam se da na vrijedan način iskoristim to vrijeme – bio sam s porodicom, provodio vrijeme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem”, rekao je Novak i dodao:

“Kada je riječ o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osjećao komforno kada sam trenirao i vježbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vijesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vrijeme na pravi način”.

Novak kaže da je provodio vrijeme i u svom teniskom centru u Beogradu.

“Time sam se dosta bavio, a i u ovoj fazi karijere, ne želim da trčim s turnira na turnir, već se koncentrišem na ono najvažnije. Želim da očuvam tijelo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Tijelo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osjećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slam titule”.

Đoković naredne sedmice igra u Tel Avivu, a zatim i u Astani.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo