3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

24.09.2022 / 08:59 Muzika i Film - Serija Danisa Tanovića

Prva epizoda 'Kotline' u ponedjeljak na MY TV

Prva epizoda 'Kotline' u ponedjeljak na MY TV
Foto: Vijesti.ba

Korisnici usluge MojaTV BH Telecoma će moći gledati prvu epizodu dugo iščekivane serije „Kotlina“ u ponedjeljak, 26. septembra u 22:45 sati ekskluzivno na MY TV.

 

“Kotlina” je kriminalistička mini serija od pet epizoda čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić- Čamo, a karakteriše je vrhunska produkcija, zanimljiva radnja i ekipa izvanrednih bh. glumaca.

Priča prati usamljenog policijskog inspektora, kojeg tumači Feđa Štukan, a koji nakon što je pronađeno tijelo u sarajevskom Zemaljskom muzeju, zaranja u današnje Sarajevo kako bi pronašao nestali sefardski tekst iz 14. stoljeća. Također, pokušava dokazati sebi da grad koji je nekada volio i koji nikada nije smogao snage da napusti, i dalje postoji.

U glumačkoj postavi Štukanu su se, između ostalog, pridružili i Ida Keškić, Boris Ler, Mario Knezović, te Izudin Bajrović.

Prve dvije epizode “Kotline” pretpremijerno su prikazane druge večeri 28. Sarajevo Film Festivala. Samo snimanje serije, započelo je u decembru prošle godine, i izazvalo je veliko interesovanje, kako publike, tako i medija. Sam scenarij serije odabran je putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija, a snimanje realizirano putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

Sve informacije o projektima – serijama i filmovima BH Content Lab platforme možete saznati na web stranici bhcontentlab.ba

Seriju je na svom Twitter nalogu najavio i Danis Tanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo