8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

22.09.2022 / 21:26 Fudbal - Zenica

Spremni za pobjedu: Zmajevi odradili trening pred Crnu Goru

Spremni za pobjedu: Zmajevi odradili trening pred Crnu Goru
Foto. Agencije

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na zeničkom stadionu Bilino polje protiv selekcije Crne Gore igrati možda i odlučujući duel za prvo mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B.

Kako bi osigurali prvo mjesto u našoj grupi, Zmajevima je sutra potrebna pobjeda ili četiri boda iz preostala dva meča ovih kvalifikacija, u kojima im 26. septembra u Bukureštu predstoji duel protiv Rumunije.

Izabranici selektora Ivayla Peteva odradili su i posljednji trening pred sutrašnji meč, a Džeko, Pjanić, Šehić i društvo radili su u Trening centru FSBiH u Zenici.

Nešto ranije na Bilinom polju održana je i presica, na kojoj su Petev i Džeko najavili meč i poručili kako, uz pomoć navijača, žele pobjedu za prvo mjesto u grupi.

- Najbitnije je kako ćemo mi sutra izgledati... Siguran sam da su momci željni igre, da će se zalagati, jer za nas je jako bitno da pobijedimo. Svi znate šta nam znače sutrašnja tri boda. U današnje je vrijeme psihološka priprema najbitnija, jer nemamo puno vremena za fizičku pripremu. Moramo biti hladne glave da odigramo svih 90 minuta - kazao je Petev.

Meč na Bilinom polju na programu je u petak u 20.45 sati, a sudit će ga Szymon Marciniak iz Poljske, kojem će asistirati Pawel Sokolnicki i Tomasz Listkiewicz, dok je četvrti sudija Tomasz Kwiatkowski.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo