16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.09.2022 / 13:08 Fudbal - Liga nacija

Šerbečić: Poziv u reprezentaciju BiH je ostvarenje sna!

Šerbečić: Poziv u reprezentaciju BiH je ostvarenje sna!
Foto: NSBiH
Defanzivac koji je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, Besim Šerbečić po prvi put je dobio poziv i u "A" reprezentaciju. Dvadesetčetverogodišnji štoper ne krije oduševljenje zbog ovog poziva.

- Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje selekcije i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu - izjavio je Šerbečić.

Pratio je igre bh. tima u ovom ciklusu.

- Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi - dodao je nogometaš norveškog Aalesunda.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo