8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

21.09.2022 / 17:49 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Ne vjerujem da Putin blefira

Vučić: Ne vjerujem da Putin blefira
Foto: Arhiv
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u intervjuu za američku TV mrežu Njuzmaks izrazio očekivanje da mir prevladati i da će doći do kompromisnog rješenja između Rusije i Ukrajine ...

... i ocijenio da ruski predsednik Vladimir Putnin ne blefira kada govori o svojim daljim potezima.

Novinar Njuzmaksa je rekao da je Zapad zabrinut poslije Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao predsjednika Vučića, koji se više puta susreo sa ruskim liderom, da li smatra da predsjednik Rusije blefira.

"U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rešenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsednik, da bi odgovorio na ovo pitanje, ali da, tačno je, mnogo puta sam se video sa predsednikom Putinom i ne verujem da on blefira", rekao je Vučić koji se nalazi u Njujorku povodom ucešća na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Tokom emisije voditelji su pomenuli da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini.

"Mi imamo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom", naglasio je Vučić. Dodao je i da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvijek osuditi rat.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo