8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

19.09.2022 / 13:17 Crna hronika - Sarajevo

Granična policija BiH uhapsila osam osoba

Granična policija BiH uhapsila osam osoba
Foto: Arhiv
Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 17. septembra 2022., godine, uhapsili su osobu inicijala T.G. (1985.), državljanina Republike Turske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Pariz raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa seksualnim napadima. Kontroliran je na letu iz Istanbula i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, prenosi Avaz.

Dan ranije, 16. septembra 2022., službenici ove jedinice su na letu iz Frankfurta lišili slobode E.S. (1978.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su na letu iz Frankfurta, 14. septembra 2022., lišili slobode N.T. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Ulazak u BiH

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 16. septembra 2022.,uhapsili su dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Za I.A. (1986.) je utvrđeno da su za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisali potrage zbog ukupno osam krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Za E.B. (1986.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 16. septembra 2022., uhapsili su osobu inicijala E.H. (1973.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Interpol raspisao potjernicu

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 14. septembra 2022., uhapsili su osobu inicijala M.O. (1959.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 12. septembra 2022., uhapsili su osobu inicijala A.B. (1971.) državljanina Republike Srbije. Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „teška krađa“, „prevara“, „krađa“ i „krivotvorenje“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo