16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.09.2022 / 14:52 Politika - Član PBiH

Dodik: Evropska komisija spremna da podijeli BiH

Dodik: Evropska komisija spremna da podijeli BiH
Foto: N1
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je Evropska komisija spremna da podijeli BiH i da to pokazuje uslovljavanjem deblokade 600 miliona evra za izgradnju dijela Koridora "Vc kroz Republiku Srpsku rješavanje političke krize u BiH.

“Zašto nisu blokirali od Sarajeva prema Pločama, jer tamo nema Vlade već četiri godine i tamo je kriza neviđenih razmjera zato što Bošnjaci i Hrvati nikako ne mogu zajedno? Nisu riješili ništa, pa ni pitanje Izbornog zakona i nisu im blokirali sredstva. To govori o tome da su oni spremni da podijele BiH i ja nema ništa protiv,” rekao je Dodik.

On je izjavio novinarima u Klašnicama kod Laktaša da Republika Srpska užurbano radi na tome da sa jednom kineskom kompanijom dogovori da Koridor “Vc” od Doboja do Vukosavlja bude dat u koncesiju i da će to biti i urađeno.

” Imamo tri kineske kompanije koje su zainteresovane za ovaj posao i mi ćemo birati najbolji okvir i to je bolje nego da dobijemo kredite od Evropske komisije i da nas onda uslovljavaju – rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara o navodima iz Evropske komisije da je u stanju da deblokira 600 miliona evra za izgradnju dijela Koridora “Vc” kroz Republiku Srpsku ako se riješi politička kriza u BiH.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo