10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

08.09.2022 / 21:13 Politika - Dvostruki aršini

Zašto je Imamovićevo otvaranje lifta vrijedno hvale, a Kamenjakovićevo prezira

Zašto je Imamovićevo otvaranje lifta vrijedno hvale, a Kamenjakovićevo prezira
Foto: Vijesti.ba

U Domu zdravlja u Živinicama prije nekoliko dana svečano je otvoren lift, a vrpcu je presjekao načelnik Samir Kamenjaković.  

"Izbori se bliže: Gradonačelnik Živinica svečano otvorio lift"; "Bizarna svečanost u Živinicama: Uz presijecanje vrpce i balone otvoren lift"; "Vjerovali ili ne"; "I ovo smo dočekali", ... ovo su samo neki od naslova kojima je popraćen ovaj događaj, a pratile su ih salve uvreda i ismijavanja načelnika Kamenjakovića.

- Gradonačelnik Živinica ima “bogatu” političku karijeru. Bio je član nekoliko političkih subjekata. Medjutim, nikada do sada nije svečano otvarao liftove dok nije postao član SDA. Otvaranje pješačkog prelaza u centru Sarajeva izgleda nije vrhunac te politike, napisao je SDP-ov Damir Mašić. 

Jasmin Imamović nije mijenjao stranke, oduvijek je, baš kao i Mašić, član SDP-a BIH. Ali je otvarao liftove. I to ne prije 20 godina od kada je na vlasti u Tuzli, nego prije dvije godine. Bio je 2. juni 2020. godine, Dom zdravlja Tuzla dobio je lift, baš kao i ovaj u Živinicama, a vrpcu su presjekli gradonačelnik Jasmin Imamović i prim. dr. Suad Bijedić. I da, bila je izborna godina. 

No, ono za što je Imamović u nekim medijima dobio ocjenu "potez dana", Kamenjakoviću je spočitano kao sramota svjetskih razmjera. Radi se, dakako, o dvostrukim aršinima i političkim ublehašima koji Imamovićev angažman predstavljaju vrijednim svake pohvale, a Kamenjakovićev vrijednim prezira. 

Šta je od toga, pošteno bi bilo da se dogovore. Sami sa sobom.


D.N.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo