11°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

07.09.2022 / 16:19 Svijet - Predsjednik Turske

Erdogan upozorio da ne treba podcjenjivati Rusiju

Erdogan upozorio da ne treba podcjenjivati Rusiju
Foto: Vijesti.ba
Turski predsjednik Tayyip Recep Erdogan upozorio je u srijedu u Beogradu kako ne treba podcijeniti Rusiju te je kritizirao što se na zapadu vodi politika poticanja, koja ne može voditi ka rješenju.

Na pitanje o tome tko je kriv za tešku energetsku situaciju u Europi i kako to stanje prevladati, Erdogan je rekao da je Turska uvijek vodila izbalansiranu politiku prema Rusiji i Ukrajini i da će tako nastaviti.

"Ne moram spominjati nikakva imena, ali ima nekoliko zemalja na zapadu za koje smatramo da njihov pristup nije ispravan. Oni vode politiku zasnovanu na poticanju. Kada vodite politiku provociranja ne možete postići rezultate", rekao je na konferenciji za medije turski predsjednik, koji boravi u trodnevnom posjetu regiji, prenosi Tanjug.

Po njegovim riječima, griješe oni koji podcjenjuju Rusiju. Rusija je prestala isporučivati plin i cijena plina je porasla, a sada svi nastoje iznaći načine da prežive zimu. Rusija ima važan adut u rukama, a nitko nije razmišljao ranije o tome, upozorio je Erdogan.

Po njegovim riječima, ne može se imenovati pobjednik tog rata, jer ga nema, no ima samo veliki broj gubitnika. Također je Kazao je da ne vidi kako je moguće da se rat uskoro okonča.

On je izrazio nadu da će se rješenje postići i rat završiti te da će po njegovom završetku svijet ponovo živjeti u miru.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo