14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

05.09.2022 / 15:07 Obrazovanje - Ramić u Potočarima

Učenicima u povratničkoj školi uručeni udžbenici za nacionalnu grupu predmeta

Učenicima u povratničkoj školi uručeni udžbenici za nacionalnu grupu predmeta
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je učenike u povratničkoj školi u Potočarima koji pohađaju Prvu osnovnu školu.

Tom prilikom, ministar Ramić je s direktoricom Snježanom Jandrić i menadžmentom škole razgovarao o načinu izučavanja nacionalne grupe predmeta i uslovima u kojima učenici pohađaju nastavu.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica počelo je sa distribucijom udžbenika za nacionalnu grupu predmeta u povratničkim sredinama u entitetu RS.

- Proteklih dana smo prikupljali podatke o broju učenika koji pohađaju nacionalnu grupu predmeta. Shodno tome vršimo i distribuciju. Ovo je prilika i da pozovemo predstavnike i drugih lokalnih zajednica i osnovnih škola da nam dostave spiskove učenika kako bismo dostavili udžbenike. Počeli smo podjelu iz Srebrenice, drago nam je da smo naišli na odličnu saradanju sa upravom škole. Danas smo dostavili udžbenike za sve učenike kako je potrebno. Iskazana je potreba za aparatom za kopiranje, na što smo pozitivno odgovorili i danas smo ga uručili centralnoj školi u Srebrenici. Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješan rad i rezultate - kazao je ministar Ramić.

Direktorica Jandrić istakla je značaj pomoći koju su dobili od Ministarstva.

- S obzirom na to da škola broji preko 400 učenika i da u školi radi više od 50 nastavnika, udžbenici koje su osigurani će poboljšati kvalitet samog izvođenja nastavnog procesa ali i pomoć roditeljima jer će im olakšati pripremu za novu školsku godinu. Fotokopir aparat je od velike važnosti i značaja za našu školu jer će ga koristiti nastavnici za potrebe nastavnog procesa, kao i stručna služba škole i učenici. Zahvalni su učenici, roditelji, nastavnici, kao i uprava škole - kazala je direktorica Jandrić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo