7°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C

25.08.2022 / 08:06 Zanimljivosti - Saopćenje

Treće izdanje 'Jahorina Open Space Hub' na olimpijskoj planini

Treće izdanje 'Jahorina Open Space Hub' na olimpijskoj planini
Foto: Vijesti.ba

Na Jahorini je 23. augusta počeo treći po redu, umjetnički spektakl pod nazivom „Jahorina Open Space Hub“, koji je okupio veliki broj umjetnika različitog profila, a koji će jahorinskom prirodnom okruženju dati posebnu notu.

Ovaj savremeni umjetnički događaj sastojaće se od četiri cjeline, i to Valeri (fotografija), Muralisanje (murali i slike), Recover (skulptura i instalacija), te Echo (muzika), a u subotu, 27. augusta, s početkom u 19 sati, u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, održaće se završna Izložba polaznika "Jahorina Open Space Hub-a". Izložba će objediniti umjetničke radove koji su nastali iz planinske prirode na temu "Životinjski svijet Jahorine“ uz spektar muzičkih žanrova gudačkog kvarteta "Duende".

Beskrajne ljepote olimpijske planine Jahorine svojim nevjerovatnim umijećem dočaraće veliki broj učesnika ovogodišnjeg "Jahorina Open Space Hub-a", ali i odabrana ekipa najmlađih i najslađih umjetnika, djece, od 7 do 14 godina starosti, za koje je pripremljena neprikosnovena zabava 29. augusta.

Ovogodišnje izdanje "Jahorina Open Space Hub“ trajaće sve do 30. augusta, i za to vrijeme okupiće veliki broj sjajnih umjetnika, od kojih su izdvojeni Mina Gospavić, Iva Bekić, Vladimir Milanović, Milica Mrvić, Sonja Gajić.

Autor ideje za stvaranjem i realizacijom sada već trećeg po redu "Jahorina Open Space Hub-a" je Marija Nišić, koja živi, radi i stvara na Jahorini, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo