8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

24.08.2022 / 08:45 SHOW - "Archetypes"

Meghan Markle otvorila podcast, prva gošća Serena Williams

Meghan Markle otvorila podcast, prva gošća Serena Williams
Foto: Vijesti.ba
Nekadašnja američka glumica Meghan Markle, supruga britanskog princa Harryja, otvorila je u utorak podcast koji će razbijati klišeje o ženama, a prva gošća bit će joj teniska zvijezda Serena Williams.

Dvanaest epizoda podcasta pod nazivom “Archetypes” – ime koje asocira na njenog sina Archieja, ali i na organizaciju Archewell koju je osnovala zajedno sa suprugom – bit će zapravo “prijateljski i iskren” razgovor vojvotkinje od Sussexa i njenih gostiju, ističe se u predstavljanju emisije na Spotifyju.

“Luđakinja”, “diva”, “histerična”: “Ove se riječi često čuju u medijima, na internetu, kod kuće (…). Ući ćemo u korijen ovih riječi kako bismo shvatili zašto se i dalje koristimo njima” i kako bismo ih suzbijali, rekla je Markle koja će razgovarati i sa “stručnjacima i s historičarima”, navodi Spotify.

U prvoj epizodi Meghan Markle i Serena Williams, prijateljice koje su obje rođene u Los Angelesu, razgovaraju o ambiciji i smislu koji ta riječ može poprimiti kada se odnosi na ženu, rekle su.

Serena Williams je početkom augusta najavila svoje skoro povlačenje iz tenisa nakon 25 godina karijere i 23 Grand Slam naslova, rekavši da se želi “fokusirati na ulogu majke” i na “ciljeve na duhovnom planu”.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa napustili su 2020. kraljevski život u Velikoj Britaniji i preselili se u Kaliforniju, gdje sada žive s dvoje djece u elitnoj četvrti. Nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države uspostavili su više poslovnih saradnji, pa tako i unosne poslove s Netflixom i Spotifiyom.

Princ Harry će do kraja godine objaviti memoare.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo