13°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

21.08.2022 / 19:51 Fudbal - Premiership

Strašan meč u Newcastleu: City od dva gola minusa do boda

Strašan meč u Newcastleu: City od dva gola minusa do boda
Foto: Twitter

Najbolji meč od početka sezone igran je u Newcastkeu, gdje je domaći tim osvojio bod protiv favorizovanog Manchester Cityja – 3:3.

 

Činilo se da u Newcastleu neće biti mnogo uzbuđenja i da će favorizovani Manchester City odraditi posao prema očekivanjima. Posebno posle starta meča i gola Gundogana u petom minutu, na asistenciju Bernarda Silve.

Ali, svrake se nisu predavale. Uz sjajnu atmosferu na “St James parku”, onu koja je podsjećala na slavne dane ovog kluba. Ipak, u 28. minutu Almiron je magično reagovao nakon ubacivanja Saint-Maximina, vrlo spretno je u padu skrenuo loptu u mrežu, a VAR je potvrdio da nije bilo igranja rukom, niti ofsajd pozicije.

Nisu se domaći na tome zaustavili, 11 minuta kasnije ponovo je Saint-Maximin bio asistent, a Callum Willson ovoga puta egzekutor.

Ključni momenti meča dogodili su se na startu drugog poluvremena. Najprije je u 52. minutu Haaland pogodio stativu, tačnije vrhovima prstiju je loptu skrenuo Pope, koji je spriječio izjednačenje.

Samo dva minuta kasnije posle prekršaja Stounesa, slobodan udarac sa nešto više od 20 metara izveo je Trippier, koji je silovito šutirao, Ederson je bio apsolutno nemoćan za erupciju oduševljenja domaćih i dva gola prednosti.

Ono što Haaland nije uspio u 52. minutu jeste osam minuta kasnije. U svom stilu, pokupio je odbitak, bio je Norvežanin na pravom mjestu u pravo vrijeme, pa je vratio svoj tim u igru.

Samo dva minuta kasnije Haaland je bio u situaciji “jedan na jedan“ sa Popeom, koji je pravovremeno istrčao i odbranio mu udarac. Ali, u 63. minutu magija De Bruynea, pas između čitave odbrane Newcastkea ka Bernardu Silvi, koji je rutinski pogodio za izjednačenje.

Do kraja meča mreže su mirovale, a bilo je šansi da City dođe do čitavog plijena.

 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo