8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

19.08.2022 / 23:09 Kultura - Publika uživala

Koncert benda 'Divanhana' na Danima dijaspore

Konjička publika večeras je imala priliku uživati u koncertu benda “ Divanhana“, koji je ustanova Narodni univerzitet Konjic priredila u okviru manifestacije Konjičko kulturno ljeto, Dani dijaspore ”Konjic u srcu BiH”, ...

... a pod pokroviteljstvom Grada Konjica. Koncert koji je održan u Kino sali Narodnog univerziteta pratio je veliki broj Konjičana koji žive u Konjicu i dijaspori.

- O ljubavi koju “Divanhana” i Konjic gaje godinama govori podatak da je večeras naš peti koncert u Konjicu, ali smo ove godine prvi put u okviru jednog novog projekta Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH” i želim da se zahvalim Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću, što smo večeras sa vama ovdje, da sevdišemo i pjevamo zajedno - kazala je pozdravljajući publiku u ime benda, članica Selma Droce.

Konjičanka Sabina Prevljak Dulić, koja živi u Australiji i trenutno odmara u rodnom gradu oduševljena je događajima organizovanim u okviru Dana dijaspore i kako navodi nastojat će svake godine biti tu u vrijeme održavanja manifestacije kako bi uživala u njenim sadržajima. – Pratila sam i ostale događaje, ali večeras mi je zaista lijepo i uživam, jer volim “Divanhanu” i njihov repertoar uz koji ponavljam svoje sviranje harmonike što mi je dugogodišnja ljubav - kazala je Sabina Dulić.

- Svaki ovaj i ovakav događaj u Konjicu je bogatstvo. Bili smo skoro zaboravili na neke ovako lijepe sadržaje, Imam samo riječi hvale, sa željom za što više sličnih manifestacija i sadržaja, koji nas čine gradom – naglasio je Konjičanin Teufik Nikšić, koji je uživao u bogatom repertoaru benda “Divanhana”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo