3°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

19.08.2022 / 11:07 Košarka - Talentovani bh. košarkaš

Emir Topalbećirević potpisao za KK Škofja Loka

Emir Topalbećirević potpisao za KK Škofja Loka
Foto: FB

Emir Topalbećirević, 18-godišnji košarkaš iz Bosne i Hercegovine potpisao je sa KK Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana, uz mogućnost produženja saradnje na još dvije godine.

Osamnaestogodišnji Topalbećirević je s prvim profesionalnim ugovorom nastavio svoj razvojni put. U karijeri je igrao u mlađim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš, a zadnje četiri sezone u Univerzitetskom kosarkaskom klubu Igman Burch. Također, bio je član kadetske reprezentacije BiH 2019 godine. Visok je 201 centimetar i igra na poziciji četvorke, a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji petice. Krasi ga dobar šut kao i odličan pregled igre.

- Sretan sam jer karijeru i svoj košarkaski razvoj mogu nastaviti u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna, rekao je Emir Topalbećirević za "Avaz" i dodao:

- Ja ću igrati za U-20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom stabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu

Upisao sportski menadžment

Posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje, s obzirom na to da je upisao studij sportskog menadžmenta na Univerizitetu u Maribor. Kako kaže, sport je izuzetno važan u njegovom životu, jer od kada zna za sebe, to je bila dominantna sfera njegovog interesovanja.

Inače, Emir je sin najpoznatijeg bh. sportskog komentatora Sabahudina Bahe Topalbećirevića.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo