9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

18.08.2022 / 19:07 Fudbal - Trener Sarajeva

Dudić: Sloboda protivnicima dopušta malo prilika, ali mi smo skoncentrisani na svoju igru

Dudić: Sloboda protivnicima dopušta malo prilika, ali mi smo skoncentrisani na svoju igru
Foto: FENA

Drugoplasirani tim Sarajeva, nakon tri uvodna trijumfa, poražen je zadnja dva meče pa im se u sutrašnjem susretu na zeničkom Stadionu “Bilino polje”, u okviru 6. kola M:Tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, protiv tuzlanske Slobode pobjeda nameće kao imperativ.

Sarajlije su u prošlom kolu kao gosti poraženi s 0:2 u Doboju kod Kaknja protiv novajlije Igmana iz Konjica, ali još je teži bio poraz u zaostalom susretu 1. kola, u okviru kojeg su u Zenici bili poraženi s 1:5.

-Sigurno da je iza nas jedan težak period. Međutim, radimo sve na taktičkom, fizičkom i mentalnom planu da što prije izađemo iz ove krize- kazao je na večerašnjoj pres-konferenciji šef Stručnog štaba Sarajeva Feđa Dudić.

On se zahvalio na podršci predsjedniku Ismiru Mirviću te navijačkoj skupini Horde zla, s kojima su također ove sedmice imali sastanak na kojem su dobili i njihovu podršku. To je, dodao je, dokaz da imaju zajedništvo.

Podsjetio je kako je, nakon neuspješne sezone, “napravljen rez” te je tokom ljeta ekipu napustilo 17, a da je došlo devet igrača. Nisu, dodao je, davali velika obećanja, ali je istakao kako neće odustati od cilja da se plasiraju u Evropu. Turbulencije su, podvlači, normalne i zbog činjenice da su imali dosta povreda te da imaju problema s kompletiranjem pojedinih linija u timu.

-Imamo šta imamo, za mene su trenutno ovi momci što su tu najbolji i neću niakda tražiti argumente u tome zašto nekoga nema. Nisam došao u FK Sarajevo zato što me je neko gurao ili preporučivao.

Najbolje preporuke, za ljude koji su jednostavno shvatili da bih ja trebao biti taj, bio je moj kontinuirani rad. Moji su argumenti bili moji rezultati, koje ne može niko da izbriše- kazao Dudić, koji je poručio kako mu ovakve situacije daju i dodatni motiv za rad.

Sloboda, istakao je, dolazi u dobrom raspoloženju, jer su u zadnja dva kola uspješno igrali protiv dav jaka protivnika- Tuzla City i Borac.

-To su ekipe koje pretenduju sigurno, u najmanju ruku, za izlazak na evropsku scenu. Osvojili su četiri boda i pri tome nisu primili nijedan pogodak. Jako malo protivniku dozvoljavaju kreiranja prilika, dosta dobro stoje u defanzivnom dijelu i sigurno da ćemo dosta pažnje obratiti na te stvari.

Dobro stoje, isto tako, u prekidu i jako su opasni iz prekida. Ali, glavni fokus nas, tokom ove sedmice i od zadnje utakmice u Kaknju, bio je na samim nama. Želio sam igračima da prenesem da i dalje tražim od njih da rade ono što najbolje znaju…Svi su onu u klubu zbog nekih svojih vrlina- istakao je Dudić.

Napomenuo je kako uvijek utakmice Sarajeva i Slobode privlače veliku pažnju, bez obzira na kojoj se trenutno poziciji nalaze na tabeli.

Fudbaler Nemanja Tomašević najavio je kako će se truditi da odrade sve što nisu u protekla dva meča. On je demantirao glasine o postojanju klanova u timu te nesporazuma među igračima.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo