7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

17.08.2022 / 20:14 Fudbal - Nakon meča s Igmanom

Bez izjave Osima zbog sukoba s navijačima FK Velež

Bez izjave Osima zbog sukoba s navijačima FK Velež
Foto: Screenshot
Igman je remizirao sa Veležom u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige BiH.

Trener Igmana je nakon utakmice dao izjavu, gdje je istao da je zadovoljan osvojenim bodom, ali da njegova ekipa ima malo vremena za oporavak.

“Teška utakmice, težak protivnik po veoma teškom vremenu. Čestitam objema ekipa koje su po ovako sparnom i vrućem vremenu izdržale ovih svih devedest i nešto minuta na terenu. Mi idemo utakmicu po utakmicu, ne obaziremo se, nemamo nekog pritiska idemo da odigramo što bolje uz pravi pristup uz neki plan i koji se dogovorio. Tako je bilo i danas iako smo imali samo dva dana odmora nakon Sarajeva, igrači su bili pravi. Ja im ovom prilikom čestitam, uzeli smo ovdje bod, sigurno će nam dosta značiti. Okrećemo se dalje, nismo se ni spuštali kada smo gubili neke utakmice na početku iako smo imali dobru igru. Tako da nas ovo neće ponijeti ništa previše, idemo da damo svaku utakmicu svoj maksimum i da skupljamo što više bodova.”

O idućem kolu Elezović je rekao:

” Danas smo za protinika imali Veleža koji je veoma kvalitetna ekipa, koja loptom veoma igra dobro i u svim tim dijelovima. Na početku utakmice smo primili gol veoma rano, onda je bilo teško vratiti ekipu nazad. Oni su fantastično reagovali, vratili smo se, postigli pogodak. U defanzivnom dijelu dobro odradili sve, imali nekih svojih polu prilika, nismo ih iskoristili. Siguno će nam ovaj bod u gostima protiv Veleža veoma značiti za samopouzdanje i atmosferu. Okrećemo se dalje, već u nedjelju igramo protiv Posušja, prije svega da se odmorimo i dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem”, kazao je Elezović.

Na kraju utakmice došlo je do svađe između trenera Rođenih Amara Osima i navijača Veleža te je njegova izjava izostala na ovoj utakmici.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo