12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

17.08.2022 / 12:35 Crna hronika - MUP RS

U Doboju zaplijenjeno čak 73 kilograma kokaina

Na području Doboja policija je zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Kokain je oduzet jučer, a transportovan je sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Istraga se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom.

Policijski službenici MUP-a RS-a nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje radi rasvjetljavanja krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, dodaje se u saopćenju.

Tužilaštvo BiH: Droga vrijedna više miliona eura

Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su zapljenu od 73 kg opojne droge “kokain” na području Doboja, koja je krijumčarena sakrivena u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge “kokain” u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zaplijenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više miliona eura.

Istraga se provodi u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja i izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga u ovom predmetu.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo