18°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

15.08.2022 / 22:38 Ostali sportovi - Minhen

Livnjak Filip Mihaljević osvojio evropsko zlato za Hrvatsku

Livnjak Filip Mihaljević osvojio evropsko zlato za Hrvatsku
Foto: Profimedia

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio je zlato u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu.

Slavio je s 21.88, najboljim hicem sezone. U finalu je čak pet puta iz šest pokušaja prebacio 21 metara i pomeo konkurenciju te postao prvi hrvatski bacač kugle s europskim zlatom.

Mihaljević je rođen u Livnu 1994. godine, a u mladosti se bavio nogometom u lokalnom Troglavu. Kasnije je otkrio talent u bacačkim disciplinama i prvo se počeo baviti diskom, a onda se posvetio kugli i postao najbolji hrvatski bacač kugle.

Dosad mu je u karijeri najveći uspjeh bila svjetska bronca sa Svjetskog dvoranskog prvenstva iz Portlanda 2016. godine. Prošle godine je hrvatski rekorder osvojio i broncu na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Rezultat karijere bacio je u Karlovcu prošle godine (21.94m).

Drugo mjesto u finalu u Münchenu osvojio je Srbin Armin Sinančević s 21.39m, a bronca je otišla Čehu Tomašu Staneku s rezultatom 21.26m.

U jutarnjem dijelu programa prvog dana Evropskog prvenstva hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro je osvojila srebrno odličje u maratonu s vremenom 2:28.42 sati, a za pobjednicom Poljakinjom Aleksandrom Lisowskom zaostala je za šest sekundi. U utorak od 21 sat u finalu diska takmiče se Sandra Perković i Marija Tolj.

(Vijesti.ba / Index)

Izdvajamo