4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

15.08.2022 / 19:04 Regija - Nastavak liječenja

Sedmoro povrijeđene djece u nesreći u Bugarskoj stiglo u Srbiju

Sedmoro povrijeđene djece u nesreći u Bugarskoj stiglo u Srbiju
Foto: FENA

U Srbiju su stigla djeca koja su u nedjelju povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj i bit će prebačena na dalje liječenje u Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj, prenose srbijanski mediji.

Oko 17.30 sati pet sanitetskih vozila dovezlo je do srbijanske granice sedmoro lakše povrijeđene djece gdje ih je čekalo sedam vozila niške Hitne pomoći.

Njih je do graničnog prelaza Gradina dopratio zamjenik bugarskog ministra zdravlja Toma Tomov, a sačekao ih direktor niške Hitne pomoći dr. Slavoljub Živadinović zajedno s medicinskim osobljem.

Neka djeca bila su na nogama, dok su neke prenosili na nosilima.

- Svi pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, a mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka pa nadalje - rekao je Dušan Milenković, specijalista urgentne medicine iz Urgentnog centra Niš, prenose Novosti rs.

Teže ozlijeđena djeca u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj prebačena su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje liječenje.

Naiime, dvanaestoro djece i dvoje odraslih je povrijeđeno kada je srpski autobus sletio u jarak na autocesti za Sofiju u Bugarskoj.

Riječ je o djeci koja su članovi folklornog ansambla JU-Lira iz Batajnice, a s njima su bili i njihovi roditelji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je ranije, a poslije obilaska povrijeđenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj za RTS, da se dva dječaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj njezi, da je dječak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dječak ima više ozljeda od kojih je dominantna ona glave te da će oni biti prebačeni u Sofiju na dalje liječenje.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo