3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

12.08.2022 / 22:16 Regija - Masakr u Crnoj Gori

Borilović usmrtio podstanare, potom još sedam osoba pa ga ubio sugrađanin

Borilović usmrtio podstanare, potom još sedam osoba pa ga ubio sugrađanin
Foto: RTCG

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba.

U međuvremenu su, kako je kazala televiziji Vijesti, dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dvije osobe podlegle povredama.

Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Prema saznanjima Vijesti radi se o Cetinjaninu N.K..

Nastić je dodala da je šest osoba na liječenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.

"Od 11 smrtno stradalih lica, dvoje je djece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja", kazala je Nastić televiziji Vijesti.

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je danas 10 osoba na Cetinju, a potom je ubijen. Kako Vijesti saznaju, on je pucao na više ljudi u blizini njegovog mjesta stanovanja.

TV Vijesti je javila, pozivajući se na očevice, da je napadač prvo ubio komšinicu i njenu djecu, nakon čega je pozvao supruga ubijene i kazao mu šta je uradio.

Potom je, prema istim izvorima, nastavio sa napadom, pucajući na komšije i prolaznike.

Brđanin: Usmrtio podstanare, potom ubio još sedam osoba

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin uputio je saopštenje povodom višestrukog ubistava na Cetinju.

"Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece.

Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti.

Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje", naveo je Brđanin.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo