6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

12.08.2022 / 19:50 Regija - 11 mrtvih

Detalji masakra u Cetinju: Ubica je Vuk Borilović

Detalji masakra u Cetinju: Ubica je Vuk Borilović
Foto: RTCG

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu iz Uprave policije.

Vuk Borilović (34) ubio je na Cetinju najmanje 10, a možda i 11 ljudi, a potom je njega usmrtila policija.

Kako se nezvanično saznaje na terenu, među ubijenim je i četvoro djece.

Krvavi pir na Cetinju, otpočeo je, rečeno je Telegrafu iz izvora upoznatih sa situacijom, poslije navodnog kašnjenja u plaćanju kirije. Porodica koja je stanovala kao podstanar kod Vuka Borilovića, muškarca koji je danas ubio bar 10 ljudi, kasnila je, navodno, sa plaćanjem.

Pucnjava je trajala sat vremena, saznaje Telegraf.rs.



Vuk Borilović

RTCG javlja da je tragediji prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

Sve je počelo u 15.05 sati, policija je sklanjala ljude, tjerala ih da idu kući, a svjedoci su ispričali da je bilo jezivo i da se napadač nije zaustavljao.

Među ubijenima je i komšinica, kao i prolaznik koji se slučajno tu zadesio.

Vuk Borilović (34) koji je danas na Cetinju pobio cijelu porodicu, a više osoba ranio, pucao je iz lovačkog karabina, saznaje Telegraf.rs.

Policija je ubila napadača V. B. (34). Napadač je navodno spriječavao hitnu pomoć da priđe nastradalima prije nego što ga je policija ubila.

On je, kako se saznaje, oko 16 sati zapucao iz vatrenog oružja na sugrađane iza zgrade Vladinog doma.

Uzrok krvavog pira je najvjerovatnije porodični sukob. Policija se još nije zvanično oglasila.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su 4 ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG da su dvije osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi su van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da se danas dogodila tragedija koju Crna Gora ne pamti.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prijestonice Cetinje", naveo je on.

Premijer će sa ministrima obići ranjene koji su hospitalizovani u KCCG i u bolnici na Cetinju, javlja RTCG.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo