10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

12.08.2022 / 15:46 BiH - Humanost

Pomozi.ba sutra organizuje humanitarni bazar: Prikupimo sredstva za pomoć siromašnima

Pomozi.ba sutra organizuje humanitarni bazar: Prikupimo sredstva za pomoć siromašnima
Foto:Pomozi.ba
Udruženje Pomozi.ba u subotu, 13. avgusta organizuje još jedan humanitarni bazar, sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć ljudima koji žive na rubu siromaštva.

Na bazaru će pored odjeće, obuće, posuđa, kućanskih aparata, knjiga, igračaka, biti izloženi i cekeri, jastučnice, prekrivači i druge originalne stvari nastale u ekološkoj šivaonici Udruženja Pomozi.ba "Dobrota na kvadrat".

- U našoj šivaonici se od odbačenog tekstila šiju novi korisni predmeti - cekeri, prekrivači, jastučnice... Pored volontera koji učestvuju u ovom cijelom procesu i nezaposlene osobe dobijaju besplatnu obuku šivenja ovih predmeta. Svaka osoba koju obučimo ima izbor da radi u šivaćoj radionici Pomozi.ba ili kod kuće sa doniranom šivaćom mašinom i priborom te na taj način može iskoristiti stečeno znanje i vještinu da upotpuni kućni budžet. Pružanjem mogućnosti nekome ko je nezaposlen da nauči nove vještine od kojih može nešto zaraditi radimo korisnu stvar, dok sa druge strane prodajom cekera i ostalih predmeta nastalih u šivaonici prikupljamo sredstva za pomoć drugima. Tako da smo zbog toga čitav projekat i nazvali dobrotom na kvadrat – navode iz Pomozi.ba.

Cijene će kao i uvijek biti simbolične, a oni koji nisu u mogućnosti kupiti nešto pomoći mogu i donacijom stvari koje se mogu koristiti za naredne prodajne bazare.

Humanitarni bazar će biti održan u prostorijama Udruženja na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, od 10 do 17 sati.

(Vijesti.ba / Avaz)

 

Izdvajamo