8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

12.08.2022 / 12:57 Fudbal - BiH reprezentativac

Radetu Kruniću novi ugovor i povišica u Milanu

Radetu Kruniću novi ugovor i povišica u Milanu
Foto:Ilustracije
Sportski sektor Milana radi dan i noć da trener Stefano Pioli odbranu titule u Seriji A počne što spremniji i da mu se ispune sve želje u ograničenim mogućnostima.

Finansijsko zdravlje

Ni osvajanje Skudeta, ni značajan upliv novca zbog povratka u Ligu prvaka, nisu namamili čelnike Rosonera da se ponovo zalijeću i izdvajaju basnoslovne sume novca kao u eri Lija Jonghonga poslije čega je klub umalo došao do prosjačkog štapa. I dalje se sve radi planski, dugoročno i sa jasnom vizijom po kojoj se ne dopušta da se pređe određena granica, što Milan ostavlja u zoni finansijskog zdravlja.

Zbog toga je fokus direktorskog tandema Maldini - Masara ovog ljeta više bio na zadržavanju postojećeg igračkog kadra i jačanju tima fudbalerima koji mogu da se uklope u Piolijev sistem i istovremeno budu zalog za budućnost. Neki poslovi su završeni, neki se privode kraju, a među njima bit će i novi ugovor za našeg reprezentativca Radeta Krunića.

Po informacijama navijačkih sajtova povezanih sa Milanom, vezista iz Foče dobit će zajedno sa Fikajom Tomorijem, Sandrom Tonalijem i još nekim igračima iz prvog tima novi ugovor sa adekvatnom povišicom. Krunića čeka produžetak do 2026. ili 2027. godine, mada se još ne zna koliko će mu primanja skočiti sa postojećih 1.100.000 eura.

Dobar za svlačionicu

Na Krunićevom ostanku insistira Pioli koji ga smatra važnim šarafom u Milanovoj mašineriji. Ističe se da je uvijek bio tu za ekipu i trenera, da je dobar za svlačionicu i da je u trenucima krize znao da pokriva više pozicija na terenu što mu je dodatno podiglo vrijednost. Sve bi trebalo da bude završeno uskoro.

(Vijesti.ba / Avaz)

 

Izdvajamo