8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

11.08.2022 / 19:59 Muzika i Film - Od septembra

BH Telecom i BH Content Lab: 'Kotlina' prva bh. dramska serija

BH Telecom i BH Content Lab: 'Kotlina' prva bh. dramska serija
Foto: BH Telekom

Svjetska premijera „Kotline“ reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić na Sarajevo Film Festivalu, a od septembra ekskluzivno na Moja TV.

Publika će na Festivalu moći pogledati pretpremijere prve dvije epizode serije, čiji je scenarij odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija, a snimanje realizirano putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

„Kotlina“ će u septembru biti ekskluzivno emitovana na MY TV, odnosno Moja TV platformi i njeni korisnici moći će uživati u prestižnom domaćem serijskom programu.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma je izjavio kako je posebno sretan zbog završetka snimanja prve od sedam planiranih serija putem platforme BH Content Lab.

„Sa „Kotlinom“ smo započeli izgradnju najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, BH Content Lab i ona predstavlja jedan od strateških ciljeva u domenu tržišnog širenja i diverzifikacije. Pored finansiranja „Kotline“, tu je još šest serija, a BH Telecom je javnim pozivom obezbijedio još 18 miliona KM za sadržaj u naredne tri godine. Sa sigurnošću najavljujemo da će BH Telecom i domaći filmski radnici i producenti u budućnosti plasirati visoko kvalitetne i atraktivne sadržaje za naše korisnike. Investiranje BH Telecoma u content i u našu platformu sada je već kontinuirana aktivnost i dugoročno strateško ulaganje“

Serija koju publika s nestrpljenjem iščekuje, dolazi u pet nastavaka, a karakteriše je vrhunska produkcija, zanimljiva radnja i ekipa izvanrednih glumaca.

Nakon što je tijelo pronađeno u Zemaljskom muzeju, viši inspektor Edib Pašić zaranja duboko u današnje Sarajevo kako bi pronašao vrijedan nestali artefakt, te dokazao sebi da grad, koji je nekad volio i nikad nije pronašao snagu da ga napusti – i dalje postoji.

Prve dvije epizode „Kotline“ bit će prikazane u okviru programa Pretpremijere Serije SFF sa još pet regionalnih dramskih serija.

“S ponosom predstavljamo rekordan broj od čak šest serija iz četiri zemlje regije u ovogodišnjem izdanju Pretpremijera Serija. Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći bar jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode”, izjavila je Tina Hajon, selektorica programa Pretpremijere Serije.

Razgovori s ekipom Pretpremijera Serija otvoreni za medije održavat će se svakog dana u 16 sati na Festivalskom trgu.

Sve informacije o projektima – serijama i filmovima BH Content Lab platforme možete saznati ovdje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo