3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

11.08.2022 / 16:27 Muzika i Film - 28. po redu

Sarajevo Film Festival počinje sutra projekcijom filma "Trougao tuge"

Sarajevo Film Festival počinje sutra projekcijom filma "Trougao tuge"
Foto:Press SFF
28. Sarajevo Film Festival počinje sutra projekcijom filma "Trougao tuge" Rubena Ostlunda (Östlunda), dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Kanesu (Cannesu). "Trougao tuge" će biti prikazan na tri lokacije: u Narodnom pozorištu Sarajevo, Ljetnom kinu Coca-Cola i Ljetnom kinu Stari Grad.

Film će sutra u 21:30 sati moći pogledati i publika u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar.

Počasno Srce Sarajeva

Press projekcija filma "Trougao tuge" za akreditirane predstavnike medija na 28. Sarajevo Film Festivalu je sutra u 9:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulaznice za press projekciju se preuzimaju u Glavnom Box Officeu u BKC-u uz Press akreditaciju.

Počasno Srce Sarajeva sutra će biti uručeno Rubenu Ostlundu (Östlundu) i Sergeju Loznici (Loznitsi).

Ove godine voditeljica ceremonije otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala je bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković. Svečani prijem povodom otvaranja Festivala održava se pod pokroviteljstvom MTA grupe.

Večeras u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu.

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za program 28. Sarajevo Film Festival u prodaji su u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) i online na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta.

Sarajevo Film Festival omogućio i online gledanje filmova

Sarajevo Film Festival omogućio je izbor filmova iz svog programa i za online gledanje za sve one koji nisu u Sarajevu u vrijeme održavanja 28. Sarajevo Film Festivala ili će filmove gledati u kućnoj atmosferi.

Na online platformi: ondemand.kinomeetingpoint.ba, od 13. augusta, publika na svom uređaju, ima priliku uživati u najnovijim filmovima iz domaće, regionalne i svjetske produkcije i na taj način osjetiti dio festivalske atmosfere.

Izbor filmova za gledanje online bit će dostupan online na području Bosne i Hercegovine. Cijena pojedinačne karte za dugometražne filmove iznosi 11 KM, za kratke 2 KM, a u posebnoj ponudi je kompletan program čija je cijena 30 KM. Film je na Ondemand platformi dostupan pola sata od početka projekcije na Festivalu, idućih sedam dana.

Sadržaj VoD platforme ondemand.kinomeetingpoint.ba će biti dostupan za gledanje na datumima naznačenim na svakom pojedinačnom filmu.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo